VAGA 8 DE MARÇ

Els i les mestres de l’Escola Gonçal Comellas ens sumem a la convocatòria de  VAGA GENERAL impulsada per aquest dijous 8 de març, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES .
Cal que fem visible:
  • La necessitat de millorar les condicions laborals i aplicar les mesures corresponents per posar fi a la desigualtat laboral, la bretxa salarial, el sostre de vidre i la desigualtat en les pensions.
  • Que les cures no han d’impedir accedir a llocs de treball, ni han de suposar problemes organitzatius, ni penalitzacions en la promoció, ni en el salari, ni en la jubilació.
  • Que cal continuar treballant per l’aplicació efectiva dels protocols d’assetjament en l’àmbit laboral i posar-hi totes les mesures per eradicar la violència masclista.
  • Que calen mesures pressupostàries i normatives que apostin per avenços socials i en matèria de conciliació.
  • La gran precarietat laboral en totes les feines i la vulnerabilitat de la situació laboral i social a la qual es veuen sotmeses les dones sense garanties laborals i que no poden exercir el seu dret a vaga.
  • La necessitat de canviar els rols i fer front al sistema patriarcal.
Per aquestes i moltes més raons, cal que continuem evidenciant la necessitat d’un canvi social, econòmic i de les condicions laborals.
Fem una crida a tota la comunitat educativa a participar activament en aquest moviment, donant suport a la VAGA GENERAL del dia 8 de març per a defensar els drets de les dones.  Al llarg de la jornada del 8 de març, estan previstes activitats i mobilitzacions arreu de Catalunya.
 
També us informem que, tal i com marca el Decret de serveis mínims,  a l’escola romandrà un membre de l’equip directiu i 2 docents.
Anuncios