La sardana a l’escola

La Diputació de Girona treballa conjuntament amb la Generalitat de Catalunya en la promoció, el coneixement i la difusió de la sardana com a element patrimonial de Catalunya.

Dins aquest marc, la principal acció que es porta a terme és el programa «La sardana a l’escola», mitjançant el qual es vol apropar la cultura tradicional i popular als centres d’ensenyament i fomentar l’estima dels estudiants envers la sardana, inscrita dins del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya l’any 2010. Tot i que la sardana és producte de l’evolució d’antigues danses populars, la seva estructura actual coincideix amb el moviment de la Renaixença, de mitjan segle XIX.

La finalitat del programa és donar a conèixer el patrimoni cultural, social i històric propi de Catalunya i participar en la conservació i difusió d’aquest bé comú.

Els alumnes de 4t de la nostra escola participen cada curs en aquest Programa. Durant 10 sessions una persona especialitzada en sardanes ve a la nostra escola a oferir-nos aquesta formació.

Anuncios